May 172011
 

Hatırlarsanız bu MAC oyunundan daha önce bahsetmiştim. O sıralarda daha fazla bilgi almak için oyunun yazarına bir e-posta yollamıştım. Kendisinden biraz geç de olsa yanıt gelmişti. Ancak daha sonra da benim işlerimden dolayı bu bilgileri sizinle paylaşamamıştım.

İşte şimdi bu açığı kapatmak için kendisine yönelttiğim sorularımı ve yanıtlarını paylaşıyorum:

1-) Oyunun sizde herhangi bir formatta bir imaj dosyası duruyor mu? Bunu bana yollayabilir misiniz?

***Oyunun (The Journey) zip dosyasını şu adresten indirebilirsiniz: http://go-blog.ozar.net/mevzu/go-zone/ İndirdikten sonra vMac gibi bir emülatörde çalıştırabilirsiniz (Oyun Mac OS X öncesi tüm Mac işletim sistemlerinde çalışıyor – En düzgün çalıştığı işletim sistemi (Mac) Sistem 7.x veya Mac OS 8.x) Bugünkü Mac’lerde çalışmıyor.

2-) Oyun ticari olarak pazarlandı mı? Kaç adet satıldı? Fiyatı neydi?

***Oyun shareware olarak dağıtıldı (15$) Yaklaşık 30 adet kayıtlı kullanıcısı vardı.

3-) Oyun için herhangi bir ekstra çalışma(kutu-açıklama kitapçığı-harita-vb) yapıldı mı?

***Paket, ve kitapçığı vardı. Hatta oyunu bitirenlere ödül olarak benzer oyunların olduğu bir disket hediye ediliyordu (kayıtlı kullanıcılar için)

4-) Ticari olan veya olmayan başka oyunlarınız da var mı?

***Doleron’un Kaderi adlı ikinci bir oyuna başlamıştık, fakat oyunun geliştirilmesi asla bitirilemedi. Belki iPhone için bir uyarlama yapılabilir. Şu an böyle bir projenin getirisi götürüsüne değer mi bilemiyorum – o yüzden askıda kalan bir proje

5-) O dönemde yazmış olduğunuz, ticari olan veya olmayan oyun harici başka programlarınız da var mı?

***O dönemde MacBiyoloji adında sadece Mac’ler üzerinde çalışan ve görsel ağırlıklı biyoloji dersleri veren bir program yazmıştım. Bir de doktorlar için Hasta Takip programı (Ne alaka diye sorarsanız, çoook uzun bir hikaye)

6-) Bu oyunda kullanılan dil, grafikler, sesler, müzikler hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

***Yazılım geliştirmede (The Journey için WorldBuilder), ikinci oyun ve diğer geliştirdiğim uygulama için SuperCard (www.supercard.us) kullanmıştım. Grafikler ben ve çizim yetenği iyi olan birkaç farklı arkadaşın katkılarıyla hazırlanmıştı. Ses ve müzik Internet veya BBS lerde bulunan public domain ses kütüphanelerinden alındı. Birkaçını mikrofonla kendi seslerimizi kaydedip ses düzenleme yazılımlarıyla efekt vermek suretiyle elde etmiştik (yangın, patlama, ince sesi kalınlaştırarak elde edilen bilimum kötü adam sesleri ve yankılanan kakahalar, vb.)

Oyun shareware olduğu için kopyalayıp dağtmanızda lisans anlamında bir problem yok. Ancak dediğim gibi güncel olan Mac’lerde çalışmıyor. Mac OS 9 ve öncesini çalıştıran Mac bilgisayarlarda oynanabilir.

Kendisine bu yanıtlar için teşekkür ediyorum.

The Journey hakkındaki ilk yazıyı okumak isterseniz tıklayın.

  One Response to “The Journey Hakkında Biraz Daha Bilgi (Mac Oyun)”

  1. Download linki çalışmıyor, eğer backup’ı varsa bir yere koyabilmek mümkün müdür?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)