Ara 252009
 

Evet yine yeni bir sayı ile beraberiz sevgili Amstradseverler!

Maalesef bu 7. sayı, dergimizin son sayısı. Amstrad gibi ciddi satış rakamları yakalamış ve farklı kitleleri hedefleyen farklı modelleri olan bir firmanın bilgisayar dergisinin, bu kadar geç çıkması ve bu kadar kısa ömürlü olması da üzücü tabii. Ancak şu da var ki, Amstrad’dan çok daha fazla satan markaların bile Türkiye’de dergileri ya hiç olmamış ya da çok kısa ömürlü olmuş.


Oysa yurtdışına baktığımız zaman, misal Fransa’da Amstrad için tam 12 dergi yayınlanmış. Bunların içinde kısa ömürlü olanlar olduğu gibi çok uzun ömürlü olanlar da var. Ki bunların haricinde, fanzines dediğimiz “meraklılar tarafından çıkarılan, kar amacı gütmeyen ve genelde fotokopi ile çoğaltılmış” olanların sayısı çok çok daha fazla. Aslında en iyisi, ben ayrı bir başlıkta bu dergilerden detaylı olarak bahsedeyim.

Kısa ömürlü olsa da, bu güzel dergi için tüm yazarlara ve Memoreks’e teşekkür ederiz!

Ve işte karşınızda 7. sayı!

sizin_amstrad_07
7. sayı

  5 Responses to “Sizin AMSTRAD Dergisi 7. sayı(SON)”

  1. Evet, ima ettiğin bilgisayarlardan biri Sinclair Zx Spectrum. Fakat yine düşününce, zx spectrum zaten aşırı düşük bütçeleri hedeflemiş olan bir bilgisayar. Alıcı kitlesi de geçim sıkıntısının eşiğinde, orta halli evler. Bu kitlenin yan ekipmana da yönelmediğini görüyoruz. Kaldı ki çok ucuz fiyattan çıkan microdrive, joystick arabirimleri vs hiçbir zaman yaygınlaşmamıştır. Böyle bir kullanıcı kitlesine, hele ki okuma oranı düşük bir ülkede parayla dergi satmak zor olsa gerek.

  2. Aradan çok seneler geçti, Hafızam beni yanıltmıyorsa kapanma sebebi de dergiye hırsız girmesiydi. Dergideki bütün işe yarar şeyleri almış, Hamdi Bey de pes etmişti.

  3. Aman yarabbi hirsiz mi?!!!!! bir nesil CPC kullanicisini kaynaksiz birakan bir hirsizdi ha? uzulmemek elde degil 🙁

  4. Yanılmıyorsamm bir hata var. Sizin Amstrad dergisinden bende 7 den fazla var. Basic 0.1 programlama dilini ben oradan öğrenmiştim. Ayrıca her sayıda harika Crash Poke’ler vardı ki bir çok oyunu bu şekilde bitirmiştim.

    Güzel bir site olmuş. Yeni farkına varmış olmam ise aslında benim ayıbım.

  5. İlker Bey, ben bu konuda kimseden farklı bir yorum duymadım ama aradan yıllar geçmiş olduğu için hata da olabilir elbette. Siz elinizdeki farklı sayıların en azından kapak fotoğraflarını bir yerlere yüklerseniz bu işi kesinleştirmiş oluruz. Belki başka hatırlayanlar da çıkar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)