Nis 262009
 

VHS ve Beta savaşı diyince belirtmeden geçemeyeceğim, bizde de Video2000 vardı. Hayır, düşündüğünüz gibi biz bunu atölyede kendimiz yapmadık. Kime söylesem böyle diyor ama cidden vardı.


Kasetleri önlü arkalı kullanılıyordu ve 4*2=8 saatlik bir kasete doldur istediğini. Pause yaptığında ekran ortasına çizgi atmaz betalar gibi ve kaseti ileri geri sararken kafadan ayırırdı. Bunlar da medyası kolay bulunmayan sistem alan kullanıcıların, sistemin üstün tarafları ile avunmasını sağlayan argümanlardı. Bizim Video2000’i gazete ilanı ile bir almancıdan Siemens renkli TV+ Siemens Video2000 şeklinde almıştı bizimkiler. Bu gazete ilanı işini her hatırladığımda da aklıma Zeki-Metinin “Video almaya giden aile ile Kız istemeye görücü bekleyen aile” bölümü geliyor. Neyse kasetlerini bir müddet bulamadık ama daha sonra Türkiye’de Grundig tarafından da üretildi ve mahalle videocusunda olmasa bile kasetlerini temin edebilmeye başladık. Bu videocu da şarkıcı Neco’nun şirketi idi: Movie Video 2000. Sene 1982 falan olması lazım.

Bizimki bozuldu ama şu an elimde bu var:

Grundig Video 2000

Bu da 3 tür kasetin karşılaştırması:

Beta VHS ve Video 2000 kaset örnekleri

Zeki-Metin’in oyununda bahsettiğim bölüm

  6 Responses to “Video 2000”

  1. Alco siten hayırlı olsun. Blog dünyasına hoş geldin. Yanlız bazı resimler görünmüyor haber vereyim. Sanırım site dışından bir yerlerden link vermişsin. Eğer flickr ise birim ofiste filckr yasak. O yüzden de göremiyor olabilirim.

    Bir de sidebar nerde kardeşim? Hayır sidebar fanatiği olduğumdan değil ama navigasyon yapamıyorum.

    Üslup fazla samimi kaçtıysa kusuruma bakma. Blog aleminde başarılar 🙂

  2. Teşekkür ederim Wiz_of_wor. Hoşbulduk diyelim…

    Navigasyon ve resimler konusunda birşeyler yaptım. Sıkıntı olursa söylersin.

    Sana da başarılar! 😉

  3. Selamlar. Benim elimde de Grundig 2000 var ancak arızalı. Sizdeki hala çalışıyormu? 80lerden kalan bikaç önemli kayıt var bir şekilde dijitale çevirmek istediğim. baris34 (at) gmail adresinden bana ulaşır mısınız? Teşekkürler…

  4. Elimdeki video sağlam mıydı hatırlamıyorum. Şu an için bulunduğu yerden çıkarıp test etmem de biraz zor. Ama birgün test edersem size haber veririm.

  5. Selam elinde yukarıda resmi bulunan Grundig 2000 video olan varsa çalışır durumda olanını satın alabilirim. Mail atın fiyatı görüşelim.

  6. Elimde var ama sağlam mı emin değilim. Satmayı da düşünmüyorum. Fakat bitpazarlarında arasıra görüyordum. Yani bulunmayan birşey değil. Gittigidiyor ve sahibinden.com sitelerine bakmanızda fayda var. Kesinlikle bulursunuz.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)