Nis 102021
 

“Tam otuz yıl saatim işlemiş, ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum…” N.F.K.

Şairin, benim biraz aşarak 35 yıla ulaştığım şiiri gibi, ama farkında olmamaktan ziyade eski dostu kaybedip de bulamamaktan dolayı; 35 yıldır ayrı düştüğüm Amstrad Computer User Dergilerimden, en azından iki tanesine bu sabah kavuştum.

Zamanında; Yazıcıoğlu Ecom Bilgisayar Necati Abi’den aldığım ACU dergileri ne yazık ki yıllar içinde biraz da gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. O yıllarda bir kelime bile İngilizce bilmeden, elimde Langenscheidt sözlük ile biraz da Fransızca’dan kelimeleri çıkartarak okumaya çalışıyordum. Bunu henüz Türkçe bir derginin ve internetin ortalıkta olmadığı bu dönemde ne kadar keyifle yaptığımı anlatamam. Varın yıllar sonra şansa bulduğum bu ikilin verdiği keyfi düşünün 🙂

Üzerlerinde 1350TL fiyat etiketi var. 1986 yılı Ocak ayı dolar kuru 581,05TL.

Biliyorum taranmış sayıları var. Hatta başka bir sürü Amstrad dergisinin de taranmış sayıları var. Daha ötesi; Fransızca’dan tut İspanyolca’ya kadar daha bir sürü dilde Amstrad dergilerinin taranmışı var. Ama hiçbiri kağıt, özlem ve gözyaşı kokmuyor.

Kendime Not:

Şimdi dergilerimi özenle yatağın altına kaldırıyorum. Yarın artık; yılına göre hocası Ahmet Ruhi Elmas mı olur yoksa Eric di Stefano mu ya da Anne Marie Cagnon mu olur bilemiyorum ama mathématiques sınavından sonra tekrar okurum.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)