Nis 232010
 

Bu hafta akraba ziyareti amaçlı olarak Yalova’ya gitmem gerekiyordu. Ben de işi gücü ayarlayıp Perşembe gününe denk getirdim ve bu vesile ile epeydir duyduğum Yalova Bitpazarı’nı da ziyaret ettim.

Yeri çok kolay, İDO iskelesinin karşı sırasında biraz ileride konuşlanmış olan pazar alanı ve halı saha civarına her perşembe günü kuruluyormuş. Ben sabah erkenden yola çıktım ama 30 dakika önceden Pendik iskelesine ulaşmış olmama rağmen feribotta yer bulamadım. Bir sonraki seferi beklemek yerine Eskihisar-Topçular yaptım mecburen.


View Larger Map

Öncelikle şunu söyleyeyim ki pazar alanı diğer bitpazarları ile karşılaştırılamayacak kadar düzenli. Satıcıların hemen hepsi roman kökenli. Bir sürü tanıdık roman da gördüm. Bol miktarda gözleme ve benzeri Türk fastfood’ u satan da vardı. Yiyecek içecek satanları ayrı bir yere konuşlandırmışlar ki bu da çok iyi olmuş. Diğer tezgahlar da belli bir düzende idi ve gezmesi kolay oldu. Kısacası ortamı çok beğendim.

Ben retro malzeme bulamadım. Daha doğrusu Atari 800XL’in orjinal bir adaptörünü aldım. Birkaç parça da çin malı makas falan alışverişim oldum 1 milyoncudan. Ama bu sizi yanıltmasın, buraya daha önce giden bir arkadaşım epey bir retro malzeme almıştı farklı zamanlarda. Zaten forumlarda da Yalovalı arkadaşlar var. Bunlar da buradan malzeme alıp satıyorlardı bir zamanlar.

Daha nezih bir ortam olduğu için çokca bayan ziyaretçisi de vardı pazarın.

Kısacası keyfekeder gidilebilir, hatta sonrasında yemek yiyip biraz da etrafı gezip dönebilirsiniz. Gittim, gördüm ama yenemedim çünkü roman bir abla SCSI 1 kabloyu 1 liraya bırakmadı 🙂

Not: Lütfen bu başlık altına “diğer bitpazarları nerede biliyor musunuz, tarif eder misiniz” türevi sorular sormayınız 🙂

  3 Responses to “Yalova Bitpazarı (Veni Vidi Vici)”

  1. hmm, bu mekanda aynı zamanda normal pazar da kuruluyorsa, deniz tarafında da yüksek yüksek kafeler varsa ben buraya bir tatil dönüşü denk gelmiştim. Bit pazarından ziyade “rus pazarı” tarzı bir yer gibi algılamıştım, bir dahaki sefere daha dikkatli bakarım.

    Fransadaki bit pazarları nerde? Tarif edebilir misiniz?

  2. paris’te eyfel kulesinin kuseydogu bacaginin altina sali aksamlari kuruluyor bi pazar, benim bi arkadas orda c65 bulmus bi tane. Ben de bi kere a1200 060 turbo buldum 10 euro’ya.

  3. Nightlord’un bahsettiği pazarı bilmiyorum 🙂

    Ama merak edenler için Paris’de Porte de Clignancourt civarında, epey büyük bir bitpazarı olduğunu söyleyebilirim.


    View Larger Map

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)