Eyl 272010
 

Hatırlarsanız yaklaşık 10 ay kadar önce sizlere, vakti zamanında Byte Computer tarafından piyasaya sunulan Keloğlan oyunundan ve bu oyuna istinaden bildiklerimden bahsetmiştim.

Bu yazımı okumayanlar veya hatırlamak isteyenler lütfen tıklasın.

Şimdi alın size en kralından fikri takip örneği! 🙂

Matahari sayesinde, Keloğlan ile ilgili olarak yeni gelişmeler var. Öncelikle şunu söylemeliyim ki daha önce sormuş olduğum “acaba Spectrum versiyonu hiç çıkmadı ve vaporware olarak kaldı mı?” sorumun yanıtını öğrendim. Matahari bu oyunun Spectrum versiyonunun da Commodore versiyonu ile aynı anda piyasaya sürüldüğünü ve buna bizzat tanıklık ettiğini söylüyor. Hatta kendisinde de bu kaset varmış ama yıllara yenik düştüğü için sinyal bozulmasından dolayı hiçbir şekilde yüklenemiyormuş. Oyun bizim de bildiğimiz gibi The Graphic Adventure Creator isimli programla yazılmış.

Ve işte bomba geliyor!!!

Matahari bizlere, o dönem Keloğlan’ın tüm görsellerinde (afiş, kaset kapağı, dergi ilanı, vs.) kullanılan ve şu an kendisinde olan orjinal resmin fotoğrafını yolladı. Resim, el işi kağıtları kullanılarak yapılmış.

Resmi, boyutlarının belli olması için özellikle yemek masası üzerinde fotoğraflamış. Ve bana da şu satırları not düşmüş:

Sevgili Ahmet’in (Paradise Lost’u birlikte yaptigimiz Ahmet Ergen) bu calismayi el isi kagitlarini kesip yapistirarak yaptigi gunu dun gibi hatirliyorum. Byte’in girisinde sagda, 3.5″ opus disket surucunun biraz üzerinde duvarda asili dururdu. Hani bizim “yeni cikan amstrad oyunlari” listesini astigimiz yerde, hatirladin mi? 😉

Bu vesile ile tüm emeği geçenlere(Byte Computer, Derya Yalazkan, matahari, Ilgaz Akbaş, Ahmet Ergen) teşekkürlerimizi sunalım.

  One Response to “Byte Computer – KELOĞLAN (Yeni Gelişmeler)”

  1. Ilgaz abiyi özlüyorum. Allah rahmet eylesin.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)