Tem 112010
 

Kendime ve değerli takipçilere selam ederim. Bu aralar pek yazamasam da buralardayım.


Kendime notlar:

1-Yeşil ve tonlarından ve dahi riyakar dünyalarından uzak dur.Her kim ki “dünya malına tamah etmiyorum” lafını diline dolamışsa ikiyüzlünün önde gideni çıkıyor nedense. Hele bir de retro malzeme sözkonusu ise ruhlarını bile satabilirler.

2-EXA Bilgisayardan bir daha kesinlikle alışveriş yapma! Yıllardır, çok eski hukukumuz olan Denge Bilgisayardan alışveriş yapardım. Ama çok acelem olması ve araya haftasonu girmesi sebebi ile bir gaflette bulunup EXA’dan alışveriş yaptım. Peki yaptım da ne oldu? Arızalı ramleri değiştirmek tam 3 günüme maloldu. Teknik servisleri “test ettik” diye yalan söyledi ve bunu sonra itiraf da ettiler. Teknik servise arızalı olarak verilen parçalar sanırım tekrar aşağıya depoya iniyor. Çünkü takım olarak aldığım ramlerin bile seri numaraları farklı çıktı kutudan. Kutular zaten kolay açılır çıtçıtlı birşey. Logitech klavye mouse seti bile arızalı çıktı yahu 🙂 Daha detay var da şimdi burada yazıp ve tekrar hatırlayıp canımı sıkmamayım.

3-OCZ marka ram alma! Kingston’ dan şaşma! OCZ ramleri tam 4 kez değiştirdim. Evet sorun EXA kaynaklı ama ortada bu kadar arızalı OCZ olması da normal değil bence. Ayrıca kutularında açılmasını engelleyici etiket falan yok.

4-Akasa marka kasasın dış tasarımı güzel, iç işçiliği ve malzeme kalitesi yaramaz. Ama üzerindeki power supply gerçekten kaliteli birşey. Parasına göre idare eder. Lakin bir daha almam sanırım.

5-Birkaç gün ara ile Hydrogen ve Vigo’yu(King of The EthemEfendi modunda yürüyordu) gördüm. Araba ile seyir halinde olduğum için durup konuşamadım. Ama diyorum acaba bu bana “Retro olaylarını çok boşladın hemen kendine gel!” gibisinden ilahi bir sinyal mi ?

6-Rhinoceros ve onun mükemmel dünyası ile tanışmanızı tavsiye ederim. Adamlar hem süper iş çıkarmışlar, hem çok uygun fiyat veriyorlar hem de destekleri süper. Amatör ruhla profesyonel iş yapıyorlar.

7-Amigacılarda bir numara olmadığını bir kez daha gördük. Amiga Dünyası Dergisinin 20. yılı olan Haziran 2010’da kimseden çıt çıkmadı. Yine iş başa düştü.

  One Response to “Yazamasam da buradayım!”

  1. 64’ler’in yıl dönümünden haber ver ortama ozaman alco efendi 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)