Eyl 072010
 

Herkesin PTT kargo veya diğerleri ile muhtelif maceraları var da benim olmaz mı? Elbette olur!

Geçen gün Screen’den ufak bir alışveriş yaptım. O da sağolsun tüm alışverişlerimizde olduğu gibi ürünü hemen kargoya(PTT) verdi ve beni de arayıp “abi kargo takip numaran bu. Güle güle kullan ürünleri” dedi. Kargo adresi olarak işyerini vermiştim. Ertesi gün(Cumartesi) cep telefonuma “şu numaralı kargonuz adreste kimse olmadı için yerine teslim edilememiş ve haber kağıdı bırakılmıştır” gibisinden bir mesaj geldi. İşte macera bundan sonra başladı 🙂

Haber kağıdı denilen olayda “geldik bulamadık, açıkçası çok üzüldük, bizi en yakın PTT merkezinde ziyaret edip kargonuzu almak ister misiniz” minvalinde birşeyler yazar ve siz de elinizde bu kağıtla size en yakın PTT merkezinden kargonuzu alırsanız. Güzel ülkemde sistemin nasıl işlediğini bildiğim için dedim kendimi garantiye alayım bir de internetten kontrol edeyim. Baktım internette de aynı şekilde haber kağıdı bırakıldı yazıyor.

Önce şunu düşündüm: İşyerinde Cumartesi olmasına rağmen birileri var ama herhalde dışarı çıktıkları bir zamana denk geldi ve kimse olmayınca kapıya kağıt bırakıp gittiler. Fazla dert etmeyip “Pazartesi kağıtla gider alırım artık” dedim kendi kendime. Fakat gel gör ki “kazın ayağı hiç de öyle değilmiş”. Herşeyi olduğu gibi bunu da tam Türkiş style yapıyormuşuz.

Pazartesi işyerine gider gitmez PTT kargo haber kağıdını aramaya başladım. Malum, size en yakın bildiğiniz resmi daireler kendilerine gittiğiniz zaman “aaa siz bize değil bilmem nereye bağlısınız boşuna buraya geldiniz” derler. Fakat ne yazık ki kağıdı herkese sormama rağmen bir türlü bulamadım. Dedim “herhalde kapıdan geçen birisi aldı yırttı attı”. En iyisi en yakındaki PTT’ye elimde kargo takip nosu ile gitmek diyerek yola koyuldum. Şubede sıra bana geldiğinde memur arkadaş “maalesef hiç kargo yok elimde, ama dur bir senin numaranı bir de ben kontrol edeyim” diyip sistemden kontrol etti. Sonra bana “haber kağıdı bırakılmış” dedi. Bunun üzerine “ben de onu diyorum ya haber kağıdı bırakılmış diyor ama kağıt falan yok” dedim tekrar kendisine. O da bana “sen bi akşam üzeri uğra gelir o zamana kadar” dedi. Ben artık dayanamayıp “yahu haber kağıdı bırakıldı ise size gelmiş olması lazım, sizde olmadığına göre bu kargo nerededir” diyince bir yanıt veremedi. Tam o sırada arkada sıra bekleyen vatandaşlardan birisi “abi sen şu numarayı ara diyerek bir telefon söyledi”. Hemen dışarı çıktım ve numarayı aradım. Burası da APS kargo imiş. Yukarıdaki diyaloğun tamamen aynısı onunla da gerçekleşti. Özetle son olarak “sen bekle gelir kargo sana” dedi ve ekledi “ama ben sana bir de kargonun telefonunu vereyim ki yanlışlık olmasın” diye de ekledi. Yine bu numarayı da arayıp yukarıdaki muhabbetin aynısı yaptıktan sonra “yaa ben tam olarak anlamıyorum, haber kağıdı bırakıldı ise kargo nerede şimdi dedim”. Telefona bakan görevli “kargo hala dağıtıcının üzerindedir, dur ben sana onun telefonunu vereyim” diyip bir cep numarası verdi. Bu numarayı aradığımda ise ” evet kargo bende, ama sizin site çok karışık, acaba 1.5-2 saate kadar size çağrı atsam gelip sitenin güvenliğinin oradan siz teslim alır mısınız”(evet bu diyalog da ayrı bir komedi ama olsun 🙂 ) yanıtını aldım. Derin bir oh çektim, ne olup bittiğini anlamasam da en azından kargomun izini bulmuştum.

Gerçi biraz düşününce gerçeği anladım ve tam olarak teyit etmek için dağıtımcı ile kapıda buluşunca laf arasında sordum: Usta siz cumartesi gelip kağıt bıraktınız mı? Aldığım cevap ise ” yok, geç saatte geldi bu kargo bize, kimse yoktur zaten sitede diye gelmedik”. Diyeceksiniz ki “sorsana be adam madem gelmediniz ne diye geldik bulamadık haber kağıdı bıraktık diye sisteme girdiniz”. Sormadım soramadım…Çünkü bir yere ulaşamayacağımı ve ne yapmak istediklerini anladım.

Bence olay şu: Muhtelif amaçlarla yapılan performans değerlendirmelerinde, işi en azından kağıt üzerinde zamanında yapmış gözükmek için böyle basit numaralara başvuruyorlar! Ha ben kargomu illa da ertesi gün mü bekliyordum veya bu olaya kızdım mı? Hayır hiç acelem yoktu, ne ertesi gün bekliyordum ne de kızdım. Daha doğrusu artık zamanla alışıyorsunuz. Bu memlekette herşey çakma olduğu gibi performanslar da sahte olacak elbette.

Na kaa ekmek o kaa kofte!!!

  2 Responses to “PTT Kargo Macerası(Mini Series)”

  1. yaşanan olayda, beni şaşırtan hiçbirşey olmaması ne kadar acı 🙁

  2. Aynı olayı şuan ben yaşıyorum internet üzerinden takip ediyorum 2 kere haber kağıdı bırakıldı yazılmış ortada kağıt yok ! Alıcı zaten evdeydi PTT Kargo eve’de gelmemiş ama haber kağıdı bırakıldı diyor. PTT kargoyu aramama rağmen gene ortada hiçbir şey yok sanırım kutum dağıtıcı’da umarım en yakın zamanda yakın bir postaneye getirir ve kutuyu gönderdiğim kişi alır.. :/

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)