Ağu 312010
 

Geçenlerde bahsetmiştim bir arkadaştan toplu olarak orjinal Amstrad oyunları aldım diye. İşte onları nihayet fotoğrafladım.

Orjinal bir programın kopyadan ne farkı var diyenler olabilir. Öncelikle gerçekten güzel bir ambalajı var 🙂 İçinden programa dair mini veya detaylı bir kullanma klavuzu çıkıyor. Bununla tuşlar ne işe yarar, oyunun amacı ne, haritası nerede gibi dertleriniz ortadan kalkıyor. Özellikle detaylı oyunlar için bu türden destek materyali olmazsa olmaz!

Ayrıca programları orjinal loader ve/veya turboları ile görme şansınız da var. Kimi loaderlar ve turbolar gerçekten enteresan olabiliyor. Mesela Firebird’ün müzikli loaderları gibi. Misal:

Elimde bunlardan başka birkaç tane daha orjinal Amstrad oyunu var. Ayrıca aynı parti ile beraber birkaç tane orjinal spectrum oyunu-programı geldi.

Elbette insanın aklına “yahu Türkiye’de kim bu kadar orjinal Amstrad oyununu almış” sorusu geliyor. Yanıt basit: Oyun kopyalayan bir firma 🙂 Bu firmanın kim olduğunu da buldum. Hatta iştigal sahaları değişmiş olmasına rağmen hala aynı adreste aktif olarak hizmet veriyorlar.

İşte bahsettiğim oyunlar:

Orjinal Oyunlar 1

Orjinal Oyunlar 1

Orjinal Oyunlar 3

Orjinal Oyunlar 4

Orjinal Oyunlar 5

  7 Responses to “Orjinal Amstrad Oyunlarım”

  1. Süpermiş hocam. Eline sağlık. İyi koleksiyonlar 😉

  2. Kıskanmamak elde değil 🙂 Tebrikler

  3. Yanlız neler görüyorum oralarda, Tau Ceti, Knight Lore, Decathlon ve dahi Hypersports, Frankie, Highway encounter ve dahi Bruce Lee. Bir gömü bulsam bu kadar sevinmem herhalde.

    Bu kadar oyunun arasından bir speccy oyunu çıkmadı mı yani? Neyse darısı başımıza…

  4. Sağolun, varolun hepiniz!

    Spectrum oyunu olarak Brian Bloodaxe ve birkaç tane eğitim kaseti var.

    http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0000694

    http://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Bloodaxe

    Şimdi aynı şekilde disket oyunları için dua ediyoruz hep birlikte!

  5. kıskanıyorum hayırlı olsun.

  6. Bir de şu “bir ilkbahar sabahı” nı ele geçirebilsen…
    Benim en çok önemsediğim şey budur Amstrad hakkında.
    Muhabe, personel kontrol paketlerinden geçtik; Hakediş programına kadar envayi çeşit program yazmıştım ama bulmayı istediğim tek program o basit “piyano” programı’nın içindeki “Bir ilkbahar sabahı” demosu.
    Sanırım o programa. “Music player” falan gibi de bir ad koymuştuk.

  7. Şenol Bey bu konu sanırım 2-3 senedir falan aklımda. Size güzel bir sürpriz yapmak için sürekli araştırıyorum. Hatta 2-3 ay önce tüm Amstrad disketlerimi tek tek kontrol ettim. Sadece Player’ı bulabildim. Buna ait olan “Bir ilkbahar sabahı” datası o disketlerin içinde yoktu.

    Bahsettiğiniz şarkıyı da player’ı da çok iyi biliyorum ama dediğim gibi henüz bulamadım. Siz yine de her an bir sürprize hazır olun.

    Elimde CPC için yazılmış “Boyler hesabı”, “muhasebe” gibi farklı programlar var ama içlerinde isminizi görmedim. Gerçi onların hepsini toparlayıp blogda vereceğim.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)