Nis 262009
 

Geçenlerde kir pas içinde olsa da bir Dreamcast buldum. Bu konsolu pek tanımıyordum ama LW3D hep bahsederdi şöyle güzel böyle iyi diye. Tabii leş gibi olmasının ötesinde yanında da herhangi bir kol, görüntü kablosu, cd gibi ekipmanı yoktu. Cihazın çalışacağını pek ummasam da önce güzelce bir temizledim.


Hemen elektrik verip ilk kontrolü yaptım. İçine bir de CD takıp kafa hareketlerine baktım. Buraya kadar bir sorun çıkmadı. Sonra elimdeki diğer konsolların görüntü kablolarından biri ile uyumlu olabilir mi diye kısa bir kontrol yaptım. Sonuç olumsuz çıkınca hemen googlelamaya başladım. Acaba Video out almanın basit bir yolu var mıydı?

Bu araştırma esnasında hiç ummadığım birşeyle karşılaştım. Meğer bu güzel cihaz VGA sinyal üretebiliyormuş. Bizim yapmamız gereken ise 2 tane 74HCT244 ve birkaç diyot-direnç-kondansatör ile bu sinyali kullanılabilir hale getirmek.

Tabii ben oturup VGA hack ile uğraşmadım. Hemen 13 numaralı bacaktan Video out ve 1 numaralı bacaktan da Ground alıp Video işini hallettim. Ses için de 2 ve 3 numaraları kullandım. Bunlardan çektiğim kablolar ile cihazı çalıştırıp görüntüyü saat ayarlarına kadar test ettim. Ancak bundan sonrasına gidebilmek için kol lazım. Artık onu da bir şekilde buluruz.

Yazının orjinali için tıklayın .

Dreamcast Vga Hack ve Video Out

Dreamcast Vga Hack ve Video Out

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)